3VOOR12 REVIEW PSYCHOBILLY NIGHT SIMPLON (13/02/2015)

3VOOR12 REVIEW PSYCHOBILLY NIGHT SIMPLON (13/02/2015)

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/groningen/recensie/2015/februari/Psychobilly-Night-Simplon.html

“Van weifeling heeft Dead Cat Stimpy geen last. Na een korte soundcheck gaat Delftenaar Tim Herrebrugh, de man achter deze eenmansband, los. Als hij praat, klinkt hij vrolijk en charmant. Begint hij te spelen, dan zet hij een rauwe keel op en begeleidt zichzelf met handen en voeten op gitaar en drum. En heeft hij last van een technisch probleem, lost hij dat makkelijk op: “Plak de bassdrum maar helemaal vast aan de grond.” Vervolgens verontschuldigt hij zich met een glimlach en speelt hij als zoethoudertje A Boy Named Sue op ‘slechts’ zijn gitaar. Het publiek, dat nu tegen het podium aanstaat, weet dat op waarde te schatten. Deze knaap heeft er zin in!

Laat dat nu net het motto zijn van deze jongeling: lol maken en niet te moeilijk doen. Stuiterend op zijn drumkruk slingert hij het ene na het andere nummer de zaal in en brengt een aangenaam rammelende set. Daarin beperkt hij zich niet tot de psychobilly maar perst er ook rauwe rock-’n-roll en garage uit. Die combinatie zorgt voor een fijne dynamiek: als solist eist hij per definitie alle aandacht op, zodat de variatie in muzikaliteit voor een voltreffer zorgt. In de beperkingen het maximale eruit halen, of zoiets. Dead Cat Stimpy staat voor het juiste publiek en dat maakt dat hij de set lang kan blijven boeien.”