3VOOR12 REVIEW WINTERFEST (09/02/2013)

3VOOR12 REVIEW WINTERFEST (09/02/2013)

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/den-haag/nieuws/2013/februari/Verslag-HPC-Winterfest-2013-de-oefenruimtes.html

“Een van de meest bijzondere acts op het HPC Winterfest is one-man band Dead Cat Stimpy. Gewapend met gitaar en microfoon kruipt Tim Herrebrugh achter zijn bescheiden drumstel om wat rock ‘n’ roll te laten horen. Wie denkt dat er een saai uurtje zal volgen, staat nog een verrassing te wachten. Al vanaf de eerste tonen stort Dead Cat Stimpy zich vol overgave op zijn muziek. Met straksgespannen spieren ragt hij op zijn gitaar en brengt de meeste rauwe klanken ten gehore. Beetje bij beetje stuitert het drumstel naar voren. De vriendelijke, spontane jongen van zojuist is veranderd in een doorrookte Elvis met issues. Het publiek is hier zo van onder de indruk dat ze meebewegen op de muziek zonder het door te hebben. Ondanks de ruige uitvoering is het een melodieus repertoire met eigen werk en oude rockabilly covers. Het is een bijzondere mix waar de bezoekers enthousiast op reageren. En hoewel een one-man band zou kunnen gaan vervelen door de beperkte afwisseling, weet Dead Cat Stimpy het publiek goed te entertainen. Een energieke show die zeker de moeite waard is.”